Bli kreativ med TikTok

TikTok har på senare tid blivit en av de mest populära sociala medierna i världen, med över 1 miljard aktiva användare.
Plattformen har vuxit otroligt snabbt sedan den lanserades 2016 och har blivit en av de mest nedladdade apparna i App Store och Google Play-butiken.
Det är inte bara en plattform för dansande ungdomar och barn, utan det finns en mängd olika kreativa innehåll som sprids på TikTok.

Företag har börjat använda TikTok för att marknadsföra sina produkter eller tjänster, och flera har nått enorma framgångar.
Ryanair är ett företag som har blivit mycket framgångsrikt på TikTok genom att skapa roliga och underhållande videor som visar upp personerna bakom företaget, samtidigt som de marknadsför sina billiga flygbiljetter.
Duolingo, en språkapp, har också varit framgångsrika på TikTok genom att skapa roliga och pedagogiska videor om språkinlärning.

En viktig faktor för att bli viral på TikTok är att skapa en stark och trovärdig närvaro på plattformen.
Den organiska räckvidden för varumärken 2022 var 118%.
Det kan jämföras med Facebooks siffror som låg på ca 5,5% och ungefär 5% på Instagram stories.
Det handlar inte bara om att skapa annonser eller marknadsföra produkten, utan snarare om att bygga ett förtroende med kunderna genom lättsamma och relaterbara som visar upp personerna bakom företaget. På så sätt kan företag skapa en mer personlig och autentisk relation med sin publik.

När det kommer till innehåll på TikTok är det viktigt att undvika att vara för stel och allvarlig.
Konsumenterna vill se oredigerade och äkta insikter i ditt företag, där ni har kul samtidigt som ni sprider kunskap om företaget.
Det är viktigt att ha en väl genomtänkt strategi och skapa en mix av olika typer av innehåll, som trender, originellt innehåll samt engagerande innehåll.

TikTok är också en möjlighet för företag att nå den yngre generationen, som utgör en betydande del av plattformens användare.
Genom att hoppa på denna trend kan företag marknadsföra sig på ett roligt och interaktivt sätt samtidigt som de når ut till en ny publik.
En annan fördel med TikTok är att det är relativt enkelt och billigt att komma igång. Att starta ett företagskonto på TikTok är gratis och det krävs minimalt med kunskap för att lära sig hantera applikationen.

Sammanfattningsvis kan man säga att TikTok är en plattform med stor potential för företag att nå ut till en stor publik på ett kreativt och interaktivt sätt.
Genom att bygga en trovärdig och autentisk närvaro på plattformen kan du skapa en stark relation med din publik och öka sitt varumärkesvärde.
Så om ditt företag inte redan är på TikTok, kan det vara dags att hoppa på tåget innan det är för sent.

Lycka till och kom ihåg att vi på Zmart Webb & Reklam gärna står till tjänst.