Senaste nyheterna

Så maximerar du intäkterna under Black Week 2024

okt 14, 2024

Så maximerar du dina intäkter under Black Week 2024

Black Week 2023 – En summering

Black Week har blivit en av de viktigaste försäljningsveckorna under året, och för många företag är det en möjlighet att inte bara öka försäljningen utan även att bygga långsiktiga kundrelationer. Under 2023 såg vi att svenska konsumenter spenderade över 9 miljarder kronor under denna vecka. Försäljningen under Black Friday stod för 34 % av denna summa, och det mest populära klockslaget för shopping var 21:50.

Detta ger oss viktiga insikter för hur företag kan optimera sina strategier för 2024. Att förstå när och hur kunder handlar hjälper dig att bättre planera dina kampanjer och maximera dina intäkter.

Hur du använder data för att planera dina kampanjer

 Att använda data från föregående års kampanjer är avgörande för att skapa framgångsrika strategier. Om vi tar statistiken från Black Week 2023 som ett exempel, kan vi dra flera slutsatser:

Majoriteten av försäljningen sker digitalt:
Fler kunder handlar online, särskilt via mobila enheter. Det innebär att din webbplats måste vara optimerad för mobila användare.

Shoppingtopp kvällstid:
Att veta att 21:50 är den mest populära tiden för shopping innebär att du bör ha erbjudanden och kampanjer redo för denna tidpunkt.

FOMO fungerar:
Kampanjer som bygger på FOMO (Fear of Missing Out) med tidsbegränsade erbjudanden har visat sig vara mycket effektiva. Erbjud exklusiva rabatter eller VIP-erbjudanden för lojala kunder.

Bygg förväntan med teasers

 Att bygga upp förväntan inför Black Week är en nyckelfaktor för framgång. Genom att använda teasers kan du engagera dina kunder redan innan kampanjerna börjar. Skicka SMS och e-postmeddelanden som väcker nyfikenhet och skapar en känsla av att något stort är på gång. Genom att uppmuntra kunder att anmäla sig till nyhetsbrev eller SMS-listor kan du säkerställa att de får tillgång till dina bästa erbjudanden direkt när kampanjerna startar.

Maximera försäljningen över hela veckan

En vanlig missuppfattning är att hela fokuset bör ligga på Black Friday, men statistiken visar att hela Black Week och Cyber Monday blir allt viktigare. Planera dina kampanjer så att du har starka erbjudanden under hela veckan och inte bara på en dag. Detta sprider inte bara ut försäljningstrycket, utan ger dig även möjlighet att locka kunder vid flera tillfällen.

Förbered din kundtjänst

Black Week innebär högt tryck, inte bara på lager och logistik utan även på kundtjänst. En väl förberedd och effektiv kundtjänst kan vara skillnaden mellan att behålla en nöjd kund och att förlora dem till konkurrenterna. Genom att använda chatbot-funktioner kan du minska belastningen på din personal och samtidigt ge kunderna snabba och effektiva svar på vanliga frågor.

Vanliga frågor och svar 

Vad är Black Week?
Black Week är en vecka av rabatter och erbjudanden som sträcker sig över hela veckan och kulminerar i Black Friday och Cyber Monday.

När är Black Friday 2024?
Black Friday 2024 infaller den 29 november.

Hur kan jag förbereda mitt företag inför Black Week?
Analysera tidigare kampanjer, planera dina erbjudanden och se till att din webbplats och kundtjänst är redo för ett högt tryck.

Vilka kanaler bör jag använda för mina kampanjer?
En kombination av SMS, e-post och RCS fungerar bäst för att nå dina kunder på olika sätt och tider.

Hur viktigt är det att ha en chatbot under Black Week?
En chatbot kan hjälpa dig att hantera vanliga kundförfrågningar och minska trycket på din kundtjänst, vilket ökar kundnöjdheten.

Så rankar du högre på Google med effektiv SEO

Att ranka högre på Google kräver en genomtänkt SEO-strategi som inkluderar optimering av innehåll, teknisk SEO och länkbygge. Med rätt åtgärder kan du öka din webbplats synlighet och locka fler besökare.

Effektiva sätt att öka trafiken till din webbplats

Vill du öka trafiken till din webbplats? Genom att kombinera SEO-optimering, kvalitativt innehåll och strategisk marknadsföring kan du förbättra din synlighet och locka fler besökare. Upptäck våra bästa tips för att boosta din webbplats.

Välj Zmart Webb & Reklam som extern marknadsavdelning

Att anlita Zmart Webb & Reklam som extern marknadsavdelning ger ert företag tillgång till bred marknadsföringsexpertis och flexibla lösningar. Vi arbetar nära er för att skapa och implementera en strategi som möter era specifika behov.

0 kommentarer

Skicka en kommentar