Senaste nyheterna

Viktiga kundbeteenden att förstå inför Black Week 2024

okt 21, 2024

Hur förändrades kundbeteendet under Black Week 2023?

Black Week 2023 visade tydligt att kundernas shoppingbeteende förändras över tid. Under denna vecka planerade 43 % av de svenska konsumenterna sina inköp i förväg, vilket innebär att förväntan byggs upp långt innan kampanjerna börjar. Kunderna vet vad de letar efter och väntar ofta på de bästa erbjudandena.

En annan intressant aspekt är att många av köpen sker under kvällstid, med 21:50 som det mest populära klockslaget för att genomföra köp. Detta beteende ger oss viktiga insikter inför 2024: förbered dina kampanjer för att möta kvällsshopparnas behov.

Planera dina erbjudanden med FOMO

 En av de mest kraftfulla psykologiska principerna inom marknadsföring är FOMO – Fear of Missing Out. Genom att skapa tidsbegränsade erbjudanden eller exklusiva VIP-erbjudanden kan du få kunder att agera snabbt av rädsla för att missa en bra deal. Detta fungerar särskilt bra under Black Week när konkurrensen är hög och kunderna söker efter de bästa erbjudandena.

 

Använd rätt kanal för att nå dina kunder

 För att maximera din räckvidd under Black Week är det viktigt att förstå var dina kunder befinner sig och hur de föredrar att kommunicera. Här är några av de viktigaste kanalerna att överväga:

 

  • SMS:
    Perfekt för korta, snabba och tidskritiska erbjudanden. Eftersom SMS har en mycket hög öppningsgrad är det ett effektivt sätt att nå ut till kunder när du vill att de ska agera snabbt.
  • E-post:
    Använd e-post för att bygga upp förväntan och visa upp dina erbjudanden med bilder, videos och engagerande texter. Det är också en utmärkt kanal för att dela längre innehåll och detaljer om dina kampanjer.
  • RCS:
    För en mer interaktiv shoppingupplevelse kan RCS användas för att skicka visuellt attraktiva erbjudanden med bilder, videos och call-to-action-knappar.

 

Sprid ut kampanjerna över hela veckan

En viktig lärdom från Black Week 2023 är att det inte räcker med att fokusera all marknadsföring på Black Friday. Cyber Monday och resten av veckan blir allt viktigare, och genom att sprida ut dina erbjudanden kan du hålla intresset vid liv under en längre period. Detta ger dig även möjligheten att följa upp kunder som inte köpt tidigare i veckan med nya och relevanta erbjudanden.

Effektivisera kundtjänst med chatbots

Med ett ökat tryck på kundtjänst under Black Week är det viktigt att kunna erbjuda snabb och effektiv service. Chatbots kan hjälpa till att svara på vanliga frågor och avlasta personalen, vilket minskar risken för långa väntetider och ökar kundnöjdheten. Dessutom kan en chatbot ge personlig service genom att guida kunder genom köpresan baserat på deras beteenden och tidigare interaktioner.

Vanliga frågor och svar

 

Vilket är det bästa sättet att kommunicera med kunder under Black Week?
En kombination av SMS, e-post och RCS fungerar bäst för att nå kunder på olika sätt och tider.

Varför är det viktigt att analysera tidigare kampanjer?
Att analysera tidigare kampanjer ger dig insikter om vilka strategier och kanaler som fungerar bäst, vilket hjälper dig att optimera kommande kampanjer.

Hur kan jag använda FOMO i mina erbjudanden?
Skapa tidsbegränsade erbjudanden eller exklusiva rabatter för lojala kunder för att få dem att agera snabbt.

Vilken roll spelar chatbotar under Black Week?
Chatbots kan effektivisera kundtjänst genom att hantera vanliga frågor och minska belastningen på din personal.

När är den bästa tiden att lansera mina kampanjer?
Statistiken visar att många kunder handlar på kvällen, så se till att dina erbjudanden är redo för kvällshandeln.

Så rankar du högre på Google med effektiv SEO

Att ranka högre på Google kräver en genomtänkt SEO-strategi som inkluderar optimering av innehåll, teknisk SEO och länkbygge. Med rätt åtgärder kan du öka din webbplats synlighet och locka fler besökare.

Effektiva sätt att öka trafiken till din webbplats

Vill du öka trafiken till din webbplats? Genom att kombinera SEO-optimering, kvalitativt innehåll och strategisk marknadsföring kan du förbättra din synlighet och locka fler besökare. Upptäck våra bästa tips för att boosta din webbplats.

0 kommentarer

Skicka en kommentar